2014. augusztus 10., vasárnap

Házi csirkemáj pástétom

Arra törekszem, hogy minél több saját készítésű fogás kerüljön az asztalunkra. Ebből az apropóból kísérleteztem ki ezt a csirkemáj pástétomot, amely nagy kedvenc lett.


Hozzávalók:
6 db porcelán formához
400 g csirkemáj felkockázva
1 nagy fej vöröshagyma
50 g füstölt szalonna
2 gerezd fokhagyma

bors
majoranna
1 egész tojás
12 szelet bacon

A hagymát pici zsiradékon elkezdem fonnyasztani, majd hozzáadom a finomra vágott szalonnát és addig sütöm, míg elkezd pirulni. Rádobom a felkockázott csirkemájat és megsütöm, épp annyira, hogy már nem véres. Belepréselem a fokhagymát, ízesítem a fűszerekkel, majd 1 tojást hozzáadva botmixerrel krémesre pürésítem. A porcelán formákat kibélelem baconnel, majd a májat beleteszem. Ráborítom a kilógó szalonna végeket, a formákat tepsibe sorakoztatom, felöntöm forróvízzel, majd 150 fokra előmelegített sütőben megsütöm. Légkeveréssel kicsit megpirítom a szalonnákat, hogy finom ropogósak legyenek. Tálalás előtt pár órát állni hagyom, hogy áthűljenek a pástétomok. Hűtőben napokig eláll, a szalonna pedig megvédi a májat az elszíneződéstől.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése