2014. augusztus 10., vasárnap

Gyümölcsöző kapcsolat

Gyors szedres lepény


Hozzávalók
24 cm-es kivehető delkis formához
150 g liszt (70 g zabpehelyliszt, 50 g durum liszt, 30g fehér tönköly liszt)
1 mokkáskanál sütőpor
150 g puha vaj
100 g nyírfacukor
4 kisebb tojás
1 kezeletlen citrom héja
20 g olvasztott vaj és pici liszt a forma előkészítéséhez
300 g szeder
szeletelt mandula, vagy durvára vágott dió

A tortaformát kikenjük vajjal és kilisztezzük. A tojásokat szétválasztjuk.A puha vajat a nyírfacukor felével, citromhéjjal habosra keverjük, majd egyesével hozzáadjuk a tojások sárgáját. A tojásfehérjét a nyírfacukor másik felével laza habbá verjük, majd belekeverjük a vajas részbe. Fokozatosan adagolva elkeverjük a sütőporos liszttel. Az előkészített formába simítjuk, rászórjuk a gyümölcsöt, szeletelt mandulát, majd 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük. Készíthetjük más gyümölccsel is, meggyel különösen finom.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése